CALCSICOVA cita a la societat valenciana el 4 d’octubre per a celebrar la XIII edició dels seus premis

 
  • L’esdeveniment tindrà lloc en la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre a les 16:30 hores

 

La gala dels premis del VIH en la Comunitat Valenciana celebra aquest divendres 4 d’octubre el seu tretzé lliurament per a reconéixer a diferents persones, projectes i organitzacions que contribueixen en el propòsit de previndre, reivindicar, comunicar i millorar la qualitat de vida de les persones amb VIH.

L’acte, presentat per l’actriu i directora teatral valenciana Marian Villaescusa, començarà amb el discurs de Carlos Manuel Gómez, President de CALCSICOVA, seguit de la excel·lentísima Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

En aquesta ocasió, els reconeixements s’emmarquen en les categories “sanitària”, “bones pràctiques”, “sensibilització”, “visibilitat”, “reivindicació” i “activisme”, amb nou premis que seran entregats per autoritats polítiques com la Directora General de Farmàcia, Elena Gras; la Subdirectora General d’Atenció al Pacient i Qualitat Assistencial, María José Avilés; Bárbara Congost Mirón, Directora General de Persones amb Discapacitat de la Conselleria; Vicente Ripoll Jimeno, Director General de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ); la Subdirectora General de Promoció de la Salut i Previnció, Mara Garcés; la Secretaria Autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, i el Director General de Diversitat, Stephane Soriano, entre altres.

En la categoria sanitària es reconeix a tres professionals que destaquen pel seu compromís amb les persones amb VIH en general, i en concret per una dedicació amb els i les seues pacients.

José Manuel Ventura, cap de servei de Farmàcia Hospitalària a l’Hospital Arnau de Vilanova rebrà aquest guardó pel seu treball continu d’ajuda a les persones amb VIH. A més, reconeixem el seu compromís i implicació en el procés d’implantació del tractament per a l’hepatitis C.

La doctora Marta Montero, metgessa a la Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, obtindrà el segon premi en aquesta categoria per la seua dedicació a la millora de la vida de les persones amb VIH, que ha demostrat no solament amb el tracte als seus pacients, sinó també amb el seu compromís i suport a les diferents entitats que treballen en aquest sentit. La doctora Montero s’ha involucrat al llarg dels anys en multitud de projectes, tallers i cursos relacionats amb el VIH.

El tercer premi CALCSICOVA en la categoria sanitària serà entregat a Asunción Lindón Ortuño, infermera a la Unitat de Malalties Infeccioses de la Vega Baixa, com a reconeixement per les seues bones pràctiques mèdiques i humanes, que han evidenciat la seua dedicació i predisposició amb els pacients.

Cap a un nou paradigma en l’atenció als pacients de VIH

En la categoria “bones pràctiques”, CALCSICOVA premia el treball fet en el desenvolupament del model òptim d’atenció de ViiV. Aquest proposa una transformació del model assistencial, fins ara fragmentat i reactiu, i aposta per un nou paradigma més proactiu, integrat, coordinat i centrat en les necessitats concretes de cada pacient. El model òptim d’atenció de ViiV és el resultat del treball conjunt de multitud de professionals, associacions i grups, i és un exemple de la importància d’unir esforços per avançar en l’objectiu comú de millorar la vida de les persones amb VIH.

Treballar amb i per les persones

Actualment, la investigació mèdica en matèria de VIH ha permés un important avanç en els tractaments disponibles i una millora significativa en la vida de les persones. Això no obstant, l’estigma associat al VIH pareix no canviar i continua ben arrelat a la nostra societat, fet que evidencia la necessitat de lluitar per erradicar-ho. Així, resulta imprescindible el treball de particulars i associacions que dia a dia s’ocupen d’aquesta feina.

CALCSICOVA premia en la categoria de “sensibilització” a Teresa Navarro, defensora de les persones amb discapacitat de l’Ajuntament de València. Gràcies al seu treball de promoció de la inclusió i la igualtat d’oportunitats, ha ajudat a millorat significativament la qualitat de vida de nombroses persones amb discapacitat de la ciutat de València.

En la categoria “visibilitat”, obtenen el guardó dues iniciatives que busquen reivindicar la presència de les persones amb VIH i crear espais de trobada. El primer d’aquests reconeixements premia el Pride Positiu, una iniciativa de CESIDA per posar en valor els quaranta anys d’activisme i resiliència en matèria de VIH i que treballa per donar visibilitat a les persones amb VIH a Espanya.

D’altra banda, rep el segon guardó d’aquesta categoria “Teatreras”, també de CESIDA. El projecte utilitza el teatre com a ferramenta per a visibilitzar la realitat de les dones amb VIH i oferir un punt de trobada que potencie les seues capacitats individuals i artístiques, així com el seu empoderament.

La importància de la reivindicació i l’activisme

Junt amb la visibilització i la sensibilització, les tasques de reivindicació i activisme esdevenen imprescindibles per assegurar la defensa de les persones amb VIH en el terreny polític, social i jurídic. Per això, CALCSICOVA premia en la categoria “reivindicació” a la COEP (Coordinadora d’ONG de l’Entorn Penitenciari), per la seua labor en la reivindicació dels drets de les persones en presó, que ajuda a millorar la seua qualitat de vida tant dins com fora de l’àmbit penitenciari.

Finalment, tanca la llista de premiats Carmen Martín, reconeguda en la categoria “activisme” pel seu incansable treball. Martín és una activista referent que, gràcies a la seua incidència política i el seu tracte humà, ha donat visibilitat al col·lectiu, ha sigut la seua veu i ha lluitat pels seus drets.

Per a finalitzar, es realitzarà un vi d’honor per acomiadar d’aquesta nova edició dels Premis CALCSICOVA.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *